Βίντεο στο Youtube Καίει τον Ερντογάν

Βίντεο “καίει” τον Ερντογάν – Φέρεται να λέει στο γιό του Μπιλάλ να ξεφορτωθεί μεγάλα ποσά… πάει και αυτός… καθαρίζει ο τόπος σιγά σιγά..

Η φωτιά έχει αρχίσει να αγγίζει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Με λιγότερο από ένα μήνα να υπολείπεται για τις ερχόμενες εκλογές πέντε τηλεφωνικές συνομιλίες διέρρευσαν στο Youtube.

Μέσα σε λίγες ώρες το επίμαχο video (στο τέλος του κειμένου) το οποίο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ισχυρίζεται ότι είναι φτιαχτό, έφτασε πάνω από 1 εκατομμύριο θεάσεις. Γιατί..?! Γιατί πολύ απλά αποκαλύπτει ένα τεράστιο σκάνδαλο κατά το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένεια του κολυμπάει σε μία θάλασσα απίστευτων χρημάτων τα οποία δεν είχαν δηλωθεί πουθενά.

Οι περισσότεροι από του διαλόγους πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Γιου του Μπιμπάλ Ερντογάν στις 17 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα που ξέσπασε ένα άλλο σκάνδαλο κατά υπουργών και των παιδιών του πρωθυπουργού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στην Ανκάρα, τηλεφωνεί στο γιο του οποίος φαίνεται να κοιμάται και να μην έχει ιδέα για την τροπή που είχε πάρει η έρευνα κατά της διαφθορά. Είναι 8:00 το πρωί:

R. TAYYİP ERDOĞAN: Είσαι σπίτι;

N. BİLAL ERDOĞAN: Ναι πατέρα.

RTE: Σήμερα το πρωί διεξήχθη επιχείρηση της αστυνομίας στα σπίτια των Ali Agaoglu, Reza Zerrab, Zafers και Muammers.

NBE: Πες μου ξανά πατέρα, δεν καταλαβαίνω.

RTE: Σου εξηγώ ότι πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή επιχείρηση κατά της διαφθοράς και έχουν ανοιχτεί τα σπίτια των οικογενειών Muammers, Zafers, Erdogans, Ali Agaoglu, Reza Zerrab, 18 ανθρώπων μέχρι αυτή τη στιγμή στα οποία γίνεται έλεγχος.

NBE: Ναι…

RTE: Κατάλαβες ?! Για αυτό λοιπόν σου λέω οτιδήποτε χρήματα έχεις σπίτι σου εξαφάνισετα, εντάξει;

NBE: Πατέρα τα μόνα χρήματα που έχω είναι τα δικά σου στο χρηματοκιβώτιο.

RTE: Αυτό ακριβώς σου λέω. Σου στέλνω την αδερφή σου, εντάξει;

NBE: Ποιον στέλνεις;

RTE: Λέω στέλνω την αδερφή σου..!

NBE: Α, καλώς.

RTE: Έχω ενημερώσει και την ίδια για αυτά σου είπα. Εσύ με τη σειρά σου ενημέρωσε τον αδερφό σου.

NBE: Έγινε.

RTE: Ας τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, μίλα με τον θείο σου επίσης, και με τον αδερφό σου και πέστους να ξεφορτωθούν τα χρήματα με τον ίδιο τρόπο.

NBE: Και τι να τα κάνουμε τα χρήματα πατέρα, πως θα τα κρύψουμε;

RTE: Σε συγκεκριμένα μέρη, εμπρός λοιπόν κάντο!

Σε αντίστοιχες εγγραφές ο Μπιλάλ Ερντογάν καλεί τον πατέρα του και τον ενημερώνει για την πρόοδο της κατάστασης. Μετά από μία μέρα ξέπλυμα μαύρου χρήματος (περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από 5 διαφορετικά σπίτια) με την αγορά νέων κατοικιών και την πληρωμή προκαταβολών διαφόρων project σε επιχειρηματίες που συνεργάζονται μαζί, ο Μπιλάλ δεν έχει καταφέρει να τα κρύψει όλα.

Στις 23.15 της ίδιας μέρα καταγράφεται αυτή η κλήση:

NBE: Γεια σου μπαμπά, σου τηλεφωνώ για να σου πω.. ότι σχεδόν τα καταφέραμε. Εσύ μου τηλεφώνησες προηγουμένως πατέρα;

RTE: Όχι δεν σε κάλεσα εγώ, εσύ με πήρες.

NBE: Κάποιος μου τηλεφώνησε από κρυφό νούμερο…

RTE: Όταν λες σχεδόν τα καταφέραμε, τα εξαφάνισες ολοκληρωτικά;

NBE: Δεν καταφέραμε να τα μηδενίσουμε ακόμα πατέρα. Άσε με να σου εξηγήσω. Έχουμε ακόμα 30 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορέσαμε να διώξουμε από πάνω μας. Ο Μπεράτ σκέφτηκε κάτι. Υπήρχαν 25 εκατομμύρια δολάρια τα οποία Ο Αχμέτ Καλίκ πρέπει να εισπράξει. Μου είπε δώστα σε αυτόν λοιπόν. Και με τα υπόλοιπα μπορούμε να αγοράσουμε ένα σπίτι στο Σεχριζάρ. Τι λες πατέρα;

Ο Ταγίπ Ερντογάν δέχεται την ιδέα του γιου του σχετικά με τα τελευταία 30 εκατομμύρια δολάρια και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ξεπλυθούν. Την επόμενη ημέρα στις 18 Δεκεμβρίου, Ο Μπιλάλ Ερντογάν καλεί τον πατέρα του και του τον ενημερώνει ότι “μηδένισαν” τα χρήματα.

Το πως αυτές οι ηχογραφήσεις θα επιδράσουν στις ερχόμενες εκλογές στις 30 Μαρτίου κανείς δεν ξέρει σε αυτό το σημείο. Η αντιπολίτευση κάλεσε τον Ερντογάν να παραιτηθεί ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτά τα 11 λεπτά συνομιλιών είναι αποτέλεσμα μοντάζ και ότι θα μηνύσει όσους βρίσκονται πίσω από αυτή τη “βρώμικη σκευωρία” για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Παρ’ όλα αυτά είναι βέβαιο ότι αυτά τα βίντεο θα επιδράσουν άμεσα στην απόφαση που θα πάρουν οι ψηφοφόροι της Τουρκίας στο άμεσο μέλλον. Εάν αυτά τα ντοκουμέντα δεν μπορέσουν να κουνήσουν από τη θέση του τον Ερντογάν τότε είναι βέβαιο ότι τίποτα άλλο δεν θα μπορέσει…

Original Video: http://youtu.be/Cvf4aeRLu0E

Source: http://www.yourmiddleeast.com/features/leaked-sound-recordings-expose-erdogans-corruption-heres-a-translation-of-what-was-said_21834

Tags: